Blogi

Osallistu Globaalikasvatuksen viikkoon 13.-21.11.2010

Teksti: Sanna Rekola

Euroopan neuvoston Etelä-Pohjoinen resurssikeskus North-South Centre kutsuu toimijat ympäri Eurooppaa osallistumaan Euroopan laajuiseen Globaalikasvatuksen viikkoon 13.-21. marraskuuta. Tämän vuoden teemana on ”rauhaa ja turvallisuuttta kaikille maailman lapsille”.

Globaalikasvatuksen viikon tavoitteena on aktivoida opettajia, oppilaita ja nuorisoryhmiä pohtimaan globaalin eriarvoistumisen ja epätasa-arvon syitä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa. Myös kansalaisjärjestöt voivat järjestää viikon aikana ohjelmaa.
Eri alojen toimijoita kannustetaan myös yhteistyöhön: koulut, järjestöt ja viranomaistahot voivat kaikki yhdessä edistää kasvua globaaliin vastuuseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen.
Miten voit osallistua?
Globaalikasvatus.fi:n vinkkipankkiin on koottu monia menetelmä- ja materiaalivinkkejä, joiden avulla voi käsitellä rauhaa ja turvallisuutta eri näkökulmista. Teemaan liittyviä vinkkejä löytyy esimerkiksi hakusanoilla: rauha ja lapsen oikeudet. Myös North-South Centre on listannut joukon toiminta- ja opetusvinkkejä omalle verkkosivulleen.
Voit myös halutessasi jakaa omat vinkkisi Globaalikasvatus.fi:n vinkkipankissa lähettämällä ne sähköpostitse osoitteeseen: globaalikasvatus@kepa.fi. Lähetä tietoa myös toteutuneista aktiviteeteista jaettavaksi eurooppalaiselle verkostolle.
Mikäli järjestämäsi tilaisuus/tapahtuma on julkinen, voidaan se samalla lisätä kansainvalisyyskasvatus.netin tapahtumakalenteriin.
Lisätietoja:

North-South Centre: Global Education Week

 

Uusimmat artikkelit