Blogi

Ota lusikka kauniiseen käteesi ja vaikuta!

Teksti: Sanna Rekola

Kirkon Ulkomaanavun Nälkä. Paha pala purtavaksi? -ruokaturvakampanja kutsuu ihmisiä mukaan toimintaan. Nälästä ja äärimmäisestä köyhyydestä kärsii noin miljardi ihmistä. Ota lusikka kauniiseen käteesi ja toimi globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta!

Lusikkaliike on Facebookissa toimiva kampanja, joka kutsuu ihmisiä ilmaisemaan huolensa maailman nälkätilanteesta ja levittämään siitä tietoa.
Lusikkaliikkeeseen voit liittyä tilaamalla omaan lusikkaasi kampanjatarran ja laittamalla lusikkasi liikkeelle. Näin viesti nälkäongelmasta ja sen ratkaisuista leviää eteenpäin. Oman lusikan matkaa voit seurata verkossa karttapalvelu avulla: kuka lusikkasi löysi, mihin hän sen piilotti ja kuka sen seuraavaksi poimi.
Tempauksen tavoitteena on löytää uusia keinoja maailman nälkäongelman käsittelyyn ja osoittaa, että pienilläkin teoilla voi vaikuttaa: saada toinen ihminen heräämään asian äärelle ja auttamaan. Kaikkien lusikan liikkeelle laittaneiden kesken arvotaan kolme Mondo-lehden vuosikertaa.
Lusikkaliikkeen lisäksi voit liittyä Kirkon Ulkomaanavun ruokaturvakampanjaan lähettämällä järjestön välityksellä terveiset kansanedustajille.
Voit myös lahjoittaa Aterian koko kylälle, ja tutustua taiteilija Jani Leinosen teokseen Hunger King, joka tarjoaa ratkaisuja maailman nälänhätään. Teos on nähtävillä kolmen päivän ajan, 30.8.–1.9.2011 Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä.
Lisätietoja:

www.tekojakampanja.fi
 

 

Uusimmat artikkelit