Blogi

Paikallistoiminnassa on potentiaalia

Teksti: Sanna Rekola

Paikallistoiminta on merkittävä keino edistää globaalia oikeudenmukaisuutta. Kepa kannustaa järjestöjä ja toimintaryhmiä yhteistyöhön ja aktiivisuuteen globaalin vastuun vahvistamiseksi paikallisella tasolla.

Paikallisilla päätöksillä ja toimintatavoilla on usein vaikutusta myös maailmanlaajuisella tasolla: Reilun kaupan tuotteiden suosiminen parantaa kehitysmaan tuottajan elinolosuhteita, lähiruuan valitseminen ehkäisee ilmastonmuutosta ja eri kulttuureista peräisin olevien ihmisten kunnioittaminen paikallisesti edistää yhdenvertaisuuden toteutumista myös globaalisti.
Kepa kannustaa paikallisia toimijoita ja niitä kokoavia kattojärjestöjä aktiiviseen toimintaan eri puolilla Suomea. Kepa tarjoaa tukea toiminnan suunnitteluun ja kumppaneiden etsintään.
Tule kuulemaan ja suunnittelemaan, miten lokaalia globaalikasvatusta voidaan viedä eteenpäin! Kepassa keskviikkona 12.10.2011 klo 9-11 järjestettävään aamiaistilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki paikallisesta toiminnasta ja yhteistyöstä kiinnostuneet!
Tilaisuudessa tutustutaan paikallistoiminnan hyviin käytäntöihin konkreettisten esimerkkien kautta. Samalla on mahdollisuus saada tietoa Kepan globaalikasvatuspalveluista ja Mahdollisuuksien tori -verkostosta, joka tukee paikallistoimijoiden välistä yhteistyötä eri puolilla Suomea.
Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan tarjoilujen mitoittamiseksi 9.10.2011 mennessä osoitteeseen: globaalikasvatus@kepa.fi.
Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvien on mahdollista saada Kepalta matkatukea 17 euron omavastuun ylittävältä osuudelta alkuperäisiä matkatositteita vastaan matkustettaessa edullisimmalla julkisella kulkuneuvolla.

Uusimmat artikkelit