Blogi

Planilta opetusmateriaaleja lapsen oikeuksista

Teksti: Sanna Rekola

Plan Suomi on tuottanut kansainvälisyyskasvatusmateriaaleja, joita voi tilata opetuskäyttöön. Aineistot on tehty useiden eri yhteistyötahojen kanssa ja ne on tarkoitettu erityisesti koulujen, nuorisotalojen, järjestöjen, päiväkotien ja seurakuntien työvälineiksi. YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuoden kunniaksi Plan haluaa muistuttaa lasten oikeudesta osallistua.

Tietoa, kokemuksia, elämyksiä -artikkelikokoelma

Kokoelma käsittelee lasten ja nuorten osallistumista kehitysyhteistyöjärjestöjen toimintaan. Teos sisältää viisi asiantuntijanäkökulmaa ja kolme nuorten kommenttipuheenvuoroa. Mikä merkitys on nuorten tulemisella mukaan järjestöjen toimintaan? Mitä mieltä ovat Suomessa asuvat monikulttuuriset nuoret kehitysyhteistyöjärjestöjen toimintaan osallistumisesta?

Artikkelikokoelma vastaa näihin ja moniin muihin varsin vähän tutkittuihin kysymyksiin, ja toimii näin lähtölaukauksena aiheen käsittelylle niin kouluissa ja järjestöissä kuin laajemmin yhteiskunnassa.

Nyt kuuntele mua! -CD

Pääasiassa 6 – 10-vuotiaille suunnattu lapsen oikeuksista kertova CD sisältää Nyt kuuntele mua! -laulun ja siihen liittyvät tanssiohjeet sekä kuvakertomuksen Kamu-maskotin matkasta Intiaan ja Senegaliin. Lisäksi levyllä on ohjeet kierrätysjalkapallon tekoon.

Halutessasi voit myös ladata laulusta tehdyn remixin puhelimen soittoääneksi numerosta 16160 kirjoittamalla viestin: kuuntele (tilattavissa 23.1. – 31.5.2009).

Oikeita Oikeuksia -DVD

Oikeita Oikeuksia -DVD on kattava läpileikkaus lapsen oikeuksien teemasta ja se soveltuu kaiken ikäisille aiheesta kiinnostuneille. DVD sisältää musiikkia, animaatioita (myös ruotsinkielinen), dokumentteja ja kuvia maailmalta.

Materiaaleja voi tilata postituskuluja vastaan osoitteesta kotimaa@plan.fi. Samasta osoitteesta saat myös lisätietoa muista Planin kansainvälisyyskasvatusmateriaaleista. Materiaalit on tuotettu pääosin ulkoasiainministeriön tuella.

Uusimmat artikkelit