Blogi

Rasisminvastainen taidekilpailu nuorille

Teksti: Sanna Rekola

Art Against Racism on nuorille taiteen harrastajille tai taiteen tekemisestä kiinnostuneille suunnattu kilpailu, jossa teemana on rasismi. Voittajat kutsutaan kolmipäiväiseen työpajaan (5.-7.11.2010 Helsingissä), jossa taitoja työstetään muiden harrastajien kesken ammattilaisten ohjauksessa.

Kaikki kilpailuun osallistuvat saavat palautteen kilpailutyöstään ammattilaisraadilta. Kilpailun teemana on rasismi ja taidemuotoina sarjakuva, valokuva ja kirjallinen ilmaisu. Kilpailuun osallistutaan yksilötyöllä. Kukin kilpailutyö hyödyntää yhtä taidemuotoa.
Kilpailuun odotetaan vaikuttavia rasisminvastaisia töitä. Kilpailutöitä voi lähettää 31.8.2010 saakka. Taidetyöpaja on 5.-7.11.2010 Helsingissä.
Kilpailutyöt toimitetaan osoitteeseen: Nuori Kulttuuri/AAR, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki.
Kilpailun järjestää Nuori Kulttuuri, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ja No Racism -hanke (Pelastakaa Lapset).
Lisätietoa ja ohjeet tekijöille: www.keks.fi/aar
Vinkki opettajille ja nuoriso-ohjaajille!

Välitä tietoa kisasta eteenpäin toiminnassa ja kannusta nuoria käsittelemään rasismia sarjakuvan, valokuvan ja/tai kirjallisen ilmaisun kautta ja ottamaan osaa kisaan!
Kisaan liittyen voi esimerkiksi järjestää pienimuotoisen työpajan, jossa nuoret voivat kokoontua yhteen tekemään töitä kisaa varten. Kisaan osallistutaan kuitenkin yksilötyöllä.
Allianssista voit tilata julisteita kisasta: asta.rentola(at)alli.fi.

Uusimmat artikkelit