Blogi

Suomalaisille järjestöille tunnustusta eurooppalaisella nuorisoviikolla

Teksti: Sanna Rekola

Nyt vietetään Euroopan nuorisoviikkoa (15.-21.5.). Viikolla torjutaan rasismia ja muukalaisvihaa useissa eri tapahtumissa eri puolilla Eurooppaa. Suomalaiset vapaaehtoishankkeet saivat Euroopan komissiolta tunnustusta nuorisoviikon palkintotilaisuudessa.

Euroopan nuorisoviikon tunnustukset jaettiin Antwerpenissa 17.5.2011 merkittäville vuosina 2009-2010 toteutetuille European Voluntary Service (EVS) -hankkeille. Joukossa oli eri tavoin ansioituneita suomalaisiakin toimijoita:

Innovaatio: Suuria asioita pienillä paikkakunnilla, Ushanga ry
Globaalisuus: Miehitetyn alueen karu todellisuus, NMKY Helsinki
Mukaanottavuus: Maailma tulkoon luoksemme, Lyhty ry ja Maailmanvaihto ry

Suomessa kymmenet kunnat ja järjestöt vastaanottavat ja lähettävät nuoria EVS -vapaaehtoisiksi Youth in Action -rahoituksella. Toimintaan osallistuu muun muassa järjestöaktivisteja ja pienten paikkakuntien nuoria, joilla ei ole aikaisempaa kansainvälistä kokemusta.
Organisaatioissa on iloittu kotikansainvälisyydestä. Eri maista tulleet vapaaehtoiset saavat ujoimmatkin ihmiset käyttämään vieraita kieliä ja haastavat analysoimaan omia työtapoja, näkemyksiä ja maailmankatsomusta. Suomesta lähetettyjen nuorten kielitaito, elämänhallintataidot, itseluottamus ja työkokemus ovat kasvaneet.
EVS uusille tulokkaille -koulutus CIMOssa 6.6.2011. Ilmoittaudu verkkolomakkeella.
Maailmaan mahtuu!
Lisätietoa:

CIMO: Nuorisoviikko
Euroopan komissio: European Youth Week

Uusimmat artikkelit