Blogi

Suomelle etsitään nuorisodelegaattia UNESCO:n yleiskokoukseen

Teksti: Sanna Rekola

Allianssi hakee aktiivista nuorisotoimijaa edustamaan Suomen nuoria UNESCO:n yleiskokoukseen osana Suomen valtuuskuntaa sekä toimimaan linkkinä Suomen nuorison ja UNESCO:n välillä.

Delegaatin kausi alkaa syyskuussa 2009 ja kestää vuoden loppuun.
Tehtävä huipentuu UNESCO:n yleiskokoukseen osallistumiseen lokakuussa 2009 ja sen jälkeiseen tiedotustoimintaan kotimaassa. Kokouksiin osallistumisestaan ja koko kaudesta nuorisodelegaatin tulee kirjoittaa kattava raportti.
UNESCO:n yleiskokous (General Conference) järjestetään Pariisissa lokakuussa ja ennen kokouksen alkua Pariisissa järjestetään myös erillinen UNESCO Youth Forum, johon nuorisodelegaatin tulee osallistua.
Varsinainen Pariisissa oleskelun kesto tarkentuu vielä myöhemmin yhteistyössä opetusministeriön UNESCO-toimikunnan ja ulkoministeriön kanssa. Nuorisodelegaatin tulisi varautua pitämään lokakuun alkuviikot vapaana tätä toimintaa varten,
Kyseessä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa. Tehtävästä aiheutuvat matka- ja majoituskulut korvataan.
Hakijan tulisi olla nuori, nuoriso- ja kansalaisjärjestökenttää tunteva, kielitaitoinen (ainakin suomi, ruotsi ja englanti, muut kielet plussaa), UNESCO:n toimintakentästä kiinnostunut ja niitä jo jonkin verran tunteva, tehtävään sitoutunut, esiintymistaitoinen ja sosiaalinen sekä kykenevä kirjoittamaan raportteja ja artikkeleita aiheesta.
Hakemuskaavake on saatavilla kv-uutispalvelusta osoitteesta www.alli.fi/kv tai kv-sihteeri Karoliina Mutaselta (kv@alli.fi).
HUOM: Hakemukseen tulee liittää seuraavat dokumentit:

Hakukaavake täytettynä
Vapaamuotoinen (pakollinen) motivaatiokirje
CV
Nimittävän tahon suosituskirje, jossa kerrotaan ko. tahon kiinnostus UNESCO:a kohtaan ja motiivi nimittää nuorisodelegaatti. Nimittävän tahon tulee olla nuorisojärjestö, nuorten parissa toimiva organisaatio tai yhteisö.

Täydellinen hakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kv@alli.fi. Hakemukseen otsikoksi ”UNESCO-nuorisodelegaatti 2009”. Hakemuksen tulee olla perillä Allianssissa viimeistään maanantaina 3.8.2009.

Uusimmat artikkelit