Blogi

Vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan!

Teksti: Sanna Rekola

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Aasiassa, Afrikassa tai Latinalaisessa Amerikassa? Lähde vapaaehtoiseksi Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon kautta. Haku vuodelle 2010 päättyy 4.9.2009.

Etvo on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n vapaaehtoisohjelma. Etvon kautta voi hakea vapaaehtoistyöhön Kepan suomalaisten jäsenjärjestöjen kumppanijärjestöihin 11:een maahan 20:een eri järjestöön.
Kohdejärjestöissä työskennellään monenlaisten kehityskysymysten parissa, esimerkiksi on ihmisoikeuksien edistämistä, koulutusta, yritystoiminnan edistämistä, maaseudun kehittämistä, sosiaalialan työtä, hallinnollisia tehtäviä, tiedotustoimintaa tai kulttuuri-ja taidekasvatusta.
Etvo tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen arkeen ja saada ensikäden kokemusta järjestöjen kehitysyhteistyöstä. Vapaaehtoistyöhön lähdetään 6-12 kuukaudeksi. Hakijoiden alaikäraja on 20 vuotta, yläikärajaa ei ole.
Arvostamme työkokemusta tai koulutusta sekä aikaisempaa kokemusta kehitysmaista. Kielitaidon, työkokemuksen ja koulutuksen hyödyntäminen vaihtelee kohdemaan ja järjestön mukaan. Kielivaatimuksena on englanti, espanja, ranska tai portugali kohdemaan mukaan. Vahva motivaatio vapaaehtoistyöhön on tärkeimpiä kriteereitä valintaprosessissa.
Etvon hakuaika vuodelle 2010 päättyy 4. syyskuuta 2009. Hakupaperit, paikkakuvaukset sekä tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.etvo.fi.
Etvon osallistumismaksu on 200 euroa, josta palautetaan 80euroa, kun vapaaehtoinen on kirjoittanut loppuraportin ja osallistunut palanneiden tapaamiseen. Ohjelma on omakustanteinen. Työttömien työnhakijoiden on on kuitenkin mahdollista saada työelämävalmennustukea.
Etvo on Kepan ohjelma. Kepan toimintaa tuetaan julkisin varoin ulkoministeriön kansalaisjärjestömäärärahoista.

Uusimmat artikkelit