Blogi

Suomen elokuvakontaktilta elokuvia ja eväitä mediakasvatukseen

Teksti: Sanna Rekola

Suomen elokuvakontaktin yli 800 elokuvan tarjonta sisältää dokumentteja, animaatioita, fiktiiviisä lyhytelokuvia, musiikkivideoita ja kokeellisia elokuvia lukuisista eri aiheista. Useisiin elokuviin on tarjolla valmis mediakasvatusaineisto.

Suomen elokuvakontakti vuokraa elokuvia sekä filmi- että dvd-kopioina. Suurimpia asiakkaita ovat kunnat, kansalaisjärjestöt, koulut ja päiväkodit. Vuokrahinnat sisältävät julkisen esitysoikeuden.
Elokuvakontakti tarjoaa myös valmiiksi paketoituja elokuvakokoelmia eri kohderyhmille. Tällaisia ovat mm. lapsille suunnattu lyhytelokuvakokoelma Skidisti ja vuosittain lyhytelokuvista koottava KinoKompo.
Elokuvakontaktin kokoelmista löytyy paljon soveliasta materiaalia myös globaalikasvatukseen. Elokuvat sopivat hyvin keskustelun herättäjiksi koulupäiviin tai erilaisiin tapahtumiin.
Useisiin lapsille ja nuorille suunnattuihin elokuviin on tuotettu valmis, elokuvakohtainen oppimateriaali yhteistyössä Mediakasvatuskeskuksen kanssa. Elokuvakontakti auttaa myös järjestämään tekijävierailuita elokuvanäytöksiin.
Elokuvakontaktin elokuvatarjontaan voi tutustua verkkosivulla www.elokuvakontakti.fi. Elokuvia voi tilata yhdistykseltä puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivulta löytyvällä tilauslomakkeella.
Suomen elokuvakontakti ry on elokuvantekijöiden perustama elokuvien levitysjärjestö.
Lisätietoja:

Suomen elokuvakontakti

Uusimmat artikkelit