Blogi

Tuunaa tuote -ideakilpailu kuluttajille

Teksti: Sanna Rekola

Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia etsii tänä kesänä hyviä ideoita siitä, miten valmistaa tuotteita tai tuottaa palveluita tavanomaista vähemmistä raaka-aineista. Idea voi liittyä esimerkiksi johonkin kodin tarvikkeeseen, pakkaukseen tai palveluun.

Oletko ihmetellyt, miksi johonkin tuotteeseen on käytetty niin paljon materiaaleja, vaikka mielestäsi sen voisi valmistaa tehokkaammin tai tyystin erilaisista tykötarpeista? Onko sinulla ympäristöä säästävä tuotekehittelyvinkki, johon toivot jonkin yrityksen tarttuvan? Kaipaatko jotain tuotetta kaupan hyllylle, mutta sitä ei sieltä löydy? Mitä haluaisit ostaa palveluna tuotteen sijasta?
Keksinnön ei tarvitse olla suuren suuri, vaan aivan kaikkien kokoluokkien ideat huomioidaan! Olisiko ideasi esimerkiksi pyöräteline vanhoista autonrenkaista, täyttöpakkaus maidolle tai sähköntuotantoon valjastettu kuntosali? Kilpailulla halutaan tuoda esille kuluttajien näkemyksiä materiaalitehokkaammista tuotteista.
Lähetä selvitys materiaaleja säästävästä ideastasi Valoniaan 31.8.2010 mennessä: Valonia /Tuunaa tuote, Vanha Suurtori 7, 20500 Turku tai anne.myllyaho@turku.fi. Parhaat ideat palkitaan syksyllä ja esitellään Valonian nettisivuilla.
VALONIA on Varsinais-Suomen alueella toimiva kestävän kehityksen ja energia-asioiden asiantuntija- ja palveluorganisaatio.
Lisätietoja:

www.valonia.fi

Uusimmat artikkelit