Blogi

Musiikilla köyhyyttä vastaan – kilpailu nuorille

Teksti: Sanna Rekola

Euroopan komissio on käynnistänyt kilpailun, johon 15–25-vuotiaat eurooppalaiset nuoret voivat osallistua tekemällä laulun, jolla he ilmaisevat tukensa maailman köyhyyden torjumiselle.

Osallistujien on luotava omaperäinen kappale, jonka aiheena on kehityksen edistäminen yleensä ja erityisesti kahdeksan kehitykselle asetettua vuosituhattavoitetta.
Lauluntekokilpailu on osa ”I fight poverty”-kampanjaa, jolla nuorille välitetään tietoa EU:n toimista kehitysyhteistyön alalla.
Köyhyyttä vastaan vaikka raskaalla rokilla.
Kilpailun järjestäjät toivovat saavansa kilpailuun erilaisia kappaleita rapista hip-hopiin ja raskaaseen rokkiin.
EU:n jäsenvaltioiden 15–25-vuotiaat nuoret voivat toimittaa kilpailuun köyhyyden torjuntaan liittyvän kappaleen netin kautta 30. syyskuuta mennessä.
Osallistujat ilmaisevat samalla tukensa jollekin kahdeksasta vuosituhattavoitteesta, jotka ovat äärimmäisen köyhyyden ja nälän poistaminen, kaikille avoin peruskoulutus, sukupuolten tasa-arvon edistäminen, lapsikuolleisuuden vähentäminen, odottavien äitien terveydentilan parantaminen, HIV:n/aidsin, malarian ja muiden tautien leviämisen hidastaminen, ympäristön kestävyyden varmistaminen ja sitoutuminen maailmanlaajuiseen kumppanuuteen kehitystyön hyväksi.
Äänestys päättyy 31. lokakuuta 2010. Voittajia on kaksi, ja heidän nimensä paljastetaan marraskuussa. Toinen voittaja valitaan verkkoäänestyksessä, ja toisen voittajan valitsee ammattilaistuomaristo. Palkintona on kappaleiden äänittäminen ammattilaisstudiossa ja mahdollisuus esiintyä EU:n kehitysyhteistyöpäivillä, jotka pidetään joulukuussa 2010 Brysselissä.
Koska vuosituhannen kehitystavoitteiden saavuttamisen määräaika on vuonna 2010, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kutsunut maailman johtajat huippukokoukseen New Yorkiin 20–22. syyskuuta 2010 nopeuttaakseen etenemistä kohti tavoitteita.
Lisätietoja:

Musiikilla köyhyyttä vastaan -kilpailun sivut  http://www.ifightpoverty.eu/act/music-contest
Facebook: http://www.facebook.com/IFightPoverty
Komissaari Piebalgsin sivut: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/
Vuosituhattavoitteet: http://www.vuosituhattavoitteet.fi/
Euroopan kehitysyhteistyöpäivät: http://www.eudevdays.eu/

Uusimmat artikkelit