Blogi

Taksvärkin kampanjassa unelmista tehdään totta

Teksti: Sanna Rekola

Taksvärkin koulukampanjassa UNELMA AMMATISTA unelmista tehdään totta. Ammattiin opiskeleminen on nuorille avain hyvään elämään niin Mosambikissa kuin Suomessa.

”Haluaisin antaa neuvon kaikille suomalaisille nuorille: opiskelkaa ahkerasti, sillä ilman koulutusta ei voi saada kunnon työtä. Se on vaikeaa, vaikka olisi hyvä todistuskin. jos ponnistele kovasti, voi olla hyödyksi lähimmilleen ja auttaa niitä, jotka eivät voi käydä koulua, vaikka haluaisivat”, muistuttaa mosambikilainen Esmeñia kampanjaa varten tehdyllä Haaveita ja huolia -videolla.
Tämän vuoden Taksvärkki-kampanjan tavoitteena on herättää luokissa keskustelua mosambikilaisten slumminuorten elämästä. Opetussuunnitelmien teemoihin perustuvien opetusmateriaalien avulla suomalaiset nuoret peruskouluissa ja lukioissa voivat perehtyä ihmisoikeuksiin ja globaalin oikeudenmukaisuuden periaatteisiin sekä omiin mahdollisuuksiinsa toimia niiden toteutumiseksi.
Hankkeella tuetaan Mosambikin pääkaupungin Maputon suurimman slummialueen Chamanculon nuorten mahdollisuuksia saada ammattikoulusta. Chamanculossa asuu noin 155 000 ihmistä, joista valtaosa on alle 15-vuotiaita. Keskeisinä ongelmina ovat alhainen elintaso, köyhyys, koulutuksen ja työn puute, hiv:n ja aids:n tuomat ongelmat sekä rikollisuuden kasvu ja päihteiden lisääntynyt käyttö.
Taksvärkki-kampanja on nuorten omaa kehitysyhteistyötä, suoraan nuorelta nuorelle.
Lisätietoa

Unelma ammatista -kampanja
Taksvärkin kansainvälisyyskasvatuksen suunnittelija Maarit Pulju-Lappalainen, maarit.pulju-lappalainen@taksvarkki.fi

Uusimmat artikkelit