Blogi

Tervetuloa Mahdollisuuksien toreille!

Teksti: Katja Hintikainen

Globaali epäoikeudenmukaisuus, ympäristöongelmat ja konfliktit maailmalla askarruttavat. Suvaitsemattomuus ja rasismi mietityttävät. Monilla on tarve ja halu vaikuttaa, mutta keinot ja tavat puuttuvat. Omaan lähiympäristöön ja maailmanlaajuiseen oikeudenmukaisuuteen voi kuitenkin vaikuttaa monella tapaa.
Mahdollisuuksien toreilla sadat järjestöt esittelevät toimintaansa ja tarjoavat erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Tapahtumat tarjoavat ihmisille omannäköisiä, kiinnostavia ja innostavia tapoja vaikuttaa paremman maailman puolesta.
Iloisen värikkäät Mahdollisuuksien torit valtaavat Suomen näin kesän kynnyksellä ja levittävät toritunnelmaa aina syksyyn saakka. Mahdollisuuksien toreja järjestetään parillakymmenellä paikkakunnalla Maarianhaminasta Rovaniemelle.
Vuonna 2011 torien teemana on vapaaehtoistoiminta. Mahdollisuuksien toreilla halutaan juhlistaa vapaaehtoistoimijoita ja nostaa esiin vapaaehtoistoiminnan tärkeyttä sekä tuoda esiin erilaisia tapoja vaikuttaa ympäröivään maailmaan.
Vuositeeman ohella Mahdollisuuksien toreilla nostetaan esiin maailmanlaajuisen yhteisvastuun teemoja. Tapahtumat tarjoavat uusia näkökulmia ja kiinnostavaa järjestötoimintaa. Mausteena on kulttuuriesityksiä, keskusteluja ja monikulttuurista meininkiä koko perheelle!
Torikalenteri ja tarkemmat tiedot kunkin paikkakunnan toriohjelmasta löytyy Mahdollisuuksien torien verkkosivuilta. Liity myös Mahdollisuuksien torien faniksi Facebookissa!
Valtakunnallisesti toreja koordinoi Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry. Lisätietoja saa Kepasta info@mahdollisuuksientori.fi tai Kepan Mahdollisuuksien tori -koordinaattorilta Katja Hintikaiselta (katja.hintikainen@kepa.fi, 09 584 23 282 / 045-773 11 007).

Uusimmat artikkelit