Blogi

Vapaaehtoistoiminnan vuoden haastekampanja – järjestöt ja yhteisöt mukaan haastamaan

Teksti: Saara Simonen

Ensi vuonna vietetään eurooppalaista vapaaehtoistoiminnan teemavuotta, jonka tavoitteena on edistää vapaaehtois- ja järjestötoiminnan toimintaedellytyksiä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.

Teemavuoden yhteydessä toteutetaan haastekampanja verkossa, jonka tavoitteena on antaa ihmisille helppo tapa löytää itselleen sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto. Järjestöjen ja yhteisöjen ilmoittautuminen vapaaehtoistoiminnan vuoden haastekampanjaan on käynnistynyt. Kampanja haastaa ihmiset lupaamaan, että he käyttävät tietyn määrän tunteja vapaaehtoistoimintaan vuonna 2011.
Kampanja toimii kahteen suuntaan: vapaaehtoistoiminnan organisaatiot saavat tulevan verkkopalvelun kautta toiminnastaan kiinnostuneiden henkilöiden yhteystiedot ja toisaalta osallistujat ohjataan organisaatioiden omille nettisivuille. Kampanja antaa näkyvyyttä vapaaehtoistoiminnalle ja sivusto kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa koskevia verkkosivustoja ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Suomessa.
Kampanja käynnistyy maaliskuun alussa. Nyt on käynnissä järjestöjen ja muiden yhteisöjen ilmoittautuminen mukaan kampanjaan. Ilmoittautumisia pyydetään viimeistään 23.1. mennessä osoitteeseen karoliina.tikka@alli.fi, mutta mahdollisuuksien mukaan vastauksia toivotaan jo loppiaiseen mennessä, jotta kampanjan valmistelussa päästään sujuvasti eteenpäin. Tässä vaiheessa tarvitaan vain kiinnostuksen osoitus, muut tiedot kampanjaa varten kootaan tammikuun lopussa.
Lisätietoa:

Teemavuoden projektisihteeri Karoliina Tikka,

karoliina.tikka@alli.fi

Uusimmat artikkelit