Blogi

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden luonnos julki – tervetuloa kommentoimaan!

Uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ovat viittä vaille valmiit. Opetushallitus julkaisi luonnoksen perusteista verkkosivullaan 15.8. ja kokoaa siihen viimeisiä kommentteja 5.9.2016 saakka.

Teksti: Sanna Rekola

Tukevatko uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet kasvua maailmankansalaisuuteen, kestävään elämäntapaan ja toisten huomioonottamiseen? Miten ne tukevat lasten osallisuutta ja edistävät yhdenvertaisuuden toteutumista?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kommentoimaan luonnosta Kepaan (Elimäenkatu 25, 5. krs. kokoustila Vallila) perjantaina 26.8. klo 10-12 globaalikasvatuksen näkökulmasta. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 25.8. mennessä osoitteeseen: sanna.rekola@kepa.fi. Mikäli et pääse tilaisuuteen, mutta haluaisit osallistua yhteiseen kommentointiin, ole yhteydessä!

Varhaiskasvatussuunnitelman uudistamisen tavoitteena on kirkastaa varhaiskasvatuksen merkitystä osana lapsen elinikäisen kasvun ja oppimisen polkua sekä kehittää varhaiskasvatuksen laatua valtakunnallisesti. Varhaiskasvatuslain mukaisesti perusteista tulee ensimmäistä kertaa velvoittava asiakirja, jonka pohjalta kunnat laativat ja ottavat 1.8.2017 alkaen käyttöön omat paikalliset varhaiskasvatuksen suunnitelmansa.

Lisätietoa:

OPH: Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden luonnos (15.8.)
OPH: VASU2017 – varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen
Kepa: Sanna Rekola, sanna.rekola@kepa.fi / 050 317 66 97

Uusimmat artikkelit