Grafiikkaa järjestörahoituksesta.
Blogi

VGK-tukimuoto säilyy

Järjestöt kuulivat vihdoin, mitä ulkoministeriö kaavailee niiden työlle ja tulevaisuudelle elintärkeiden tukien osalta. Viestintä- ja globaalikasvatustuki säilyy, ja seuraava hakukierros järjestetään maalis-toukokuussa 2016.

Teksti: Outi Puukko

Harvoin on Kepa saanut yhtä vuolaita kehuja sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakalta että ulkoministeriön virkamiehiltä, kuin kansalaisjärjestöyksikön järjestämässä tilaisuudessa 25. marraskuuta.

Aiheena olivat kehitysyhteistyön järjestötuki-instrumenttien uudistukset, joista Kepa laati juuri selvityksen. 104 järjestöä kertoo siinä näkemyksensä ministeriön tukien kehittämiseksi. Tärkeimpänä vastaajat pitivät kansalaisyhteiskunnan itsenäistä asemaa ja järjestöjen moninaisen työn turvaamista.

Viestintä- ja globaalikasvatustuen kannalta uutiset olivat ulkoministeriössä hyviä – tuki-instumentti säilyy ja seuraava hakukierros järjestetään maalis-toukokuussa 2016 vuosille 2017-2018. Myös hanketuen hakukierros järjestetään samanaikaisesti.

Omarahoitusosuus kuitenkin kasvaa VGK-hankkeissa ensin kymmeneen ja myöhemmin 15 prosenttiin, mikä voi vaikeuttaa pienten järjestöjen osallistumismahdollisuuksia. Lisäksi osa sekä hanke- että VGK-tukien maksatuksista muuttuu takautuviksi.

Lue lisää tukiuudistusten plusista ja miinuksista Kepan jäsenblogista.

Uusimmat artikkelit