Blogi

Vinkkipankki uudistui

Vinkkipankin globaalikasvatusvinkkien löytämistä helpottavat useat eri kategoriat, joiden perusteella vinkkejä voi etsiä ja lajitella. Nyt haku on päivitetty ja vinkit järjestetty uusi opetussuunnitelma huomioiden.

Teksti: Kaija Laurila

Globaalikasvatuksen vinkkipankkia on täydennetty syksyn aikana lukuisilla uusilla vinkeillä. Hakuja on myös kehitetty ja kategorioita päivitetty uusi perusopetuksen opetussuunnitelma ja sen laaja-alaiset oppimisalueet huomioiden. Tilanteeseen sopivaa toimintavinkkiä, materiaalia tai vaikka kouluvierailijaa voi lisäksi etsiä tuttuun tapaan teeman, ikäryhmän tai oppiaineen mukaan.

Tukea laaja-alaiselle osaamiselle

Uuden perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaiset osaamisalueet korvaavat vanhat aihekokonaisuudet. Laaja-alaisia osaamisalueita on seitsemän, ja ne sisältävät muun muassa kulttuurista osaamista ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Kaikki vinkit on nyt sijoitettu myös näiden kategorioiden alle helpottamaan järjestöjen globaalikasvatusvinkkien käyttöönottoa luokissa uuden opetussuunnitelman tullessa käyttöön.

Uusia Vinkkireppuja ajankohtaisista teemoista

Myös valmiit vinkkireput – sivulle on lisätty uusia valmiita reppuja, joihin on koottu erilaisia vinkkikokonaisuuksia. Vinkkireppuun on helppo tarttua, jos kaipaa ideoita tietyn teeman käsittelyyn, eikä ennätä selailla koko vinkkipankin antia – siinä nimittäin vierähtää helposti tovi.

Käy siis tutustumassa esimerkiksi rauhankasvatuksen reppuun tai uuteen monilukutaitopakettiin. Vinkkejä on koottu myös pakolaisuuteen ja vaikkapa draamamenetelmiin liittyen. Muistathan, että vinkkipankin annista voi koota myös oman repun!

Uusimmat artikkelit