Fida International ry

Aktiivinen maailmankansalaisuus

Fidan globaalikasvatus varustaa vapaaehtoisia, opettajia ja seurakuntia aktiiviseen maailmankansalaisuuteen kasvattamisessa. Kauttamme voi tilata ilmaisen kouluvierailun, joka toteutetaan yhteistyössä Hyvä Sanoma ry:n koulupalvelun kanssa – tai voit ladata materiaaleja ja pitää teemoja esillä itse.

Fidan globaalikasvatustunnit ja -materiaalit seuraavat joka vuosi vaihtuvaa Fidan Eväät elämään -kampanjan teemaa. Koulutetut kouluvierailijat vaihtelevat pakettiaan aina tarpeen tullen uusimmasta teemasta edellisvuosien päivitettyihin kokonaisuuksiin. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta globaaleista kehityskysymyksistä, erityisesti lapsiin ja heidän oikeuksiin kohdistuen. Jokainen Fidan eri teemoista on muunneltavissa 1.-9. luokille ja myös lukiolaisille sopivaksi.

Ilmaiseen oppituntiin sisältyy toiminnallisia harjoituksia, videomateriaalia sekä runsaasti kuvitettuja Powerpoint-esityksiä. Useasti oppilaat pääsevät myös pelaamaan Fidan tuottamia kehitysyhteistyöhön linkittyviä lautapelejä. Fidan globaalikasvatustunnit ovat tilattavissa Pirkanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Kaakkois-Suomen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Savon ja Kainuun alueille. Kysy tarvittaessa myös muille alueille.

Fida saavuttaa vuosittain noin 10 000 koululaista ympäri Suomea alakouluista yläkouluihin ja lukioihin. Fidan globaalikasvatusmateriaalit ja -vierailut toteutetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyötuella ne ovat kouluille maksuttomia.

Miten ja missä?

Kenelle?

KIELI
KOHDERYHMÄ