Interpedia

Annorlunda dagar – Barnens vardag i Nepal

Varför får inte alla barn gå i skola? Varför är många barn tvungna att arbeta i stället för att gå i skola? Interpedia har producerat kortfilmen Annorlunda dagar som filmats i Nepal hösten 2014, och som berättar om två 12-åriga nepalesiska barns vardag.

”Min högsta önskan är att jag kunde få vara med min familj och vänner och att jag skulle få gå i skola”,berättar 12-åriga hemhjälpen Sarala på Interpedias globalskolningsvideo Annorlunda dagar. Videon berättar med hjälp av två barns historia om barnarbete och skolgång.

Interpedia har producerat kortfilmen Annorlunda dagar som filmats i Nepal hösten 2014, och som berättar om två 12-åriga nepalesiska barns vardag. Sarala arbetar som hemhjälp hos en familj i Katmandu, långt borta från sin familj som bor på landsbygden. Bikash i sin tur bor med sin familj på den bergiga landsbygden och går i skola.

Videon är en del av det projekt för globalfostran som stöds av utrikesministeriet. Med hjälp av projektet försöker man hos finländska lågstadieelever utveckla medvetenheten om, intresset och förståelsen för varför och på vilket sätt barnens rättigheter inte alltid förverkligas i förhållandena i utvecklingsländerna.

Kortfilmen ( ca 10 min. ) Annorlunda dagar kan fritt laddas ned från YouTube t.ex. för användnig i skolorna.

Annorlunda dagar -undervisningsmaterial för lågstadierna

Varför får inte alla barn gå i skola? Varför är många barn tvungna att arbeta i stället för att gå i skola?

De här frågorna behandlar man i undervisningsmaterialet Annorlunda dagar som grundar sig på en video med samma namn.

Undervisningsmaterialet är uppbyggt av funktionella övningar med vilkas hjälp man kan behandla de tankar som videon väcker om barnens rättigheter.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?

KOHDERYHMÄ