Interpedia

Erilaiset päivät – lasten arkea Nepalissa: globaalikasvatusvideo ja oppimateriaali

Miksi kaikki lapset eivät pääse kouluun? Miksi monet lapset joutuvat tekemään töitä koulunkäynnin sijaan? Näitä kysymyksiä pohditaan Erilaiset päivät -oppimateriaalissa, joka pohjautuu samannimiseen videoon. Oppimateriaali koostuu toiminnallisista harjoituksista, joilla voidaan työstää videosta nousevia ajatuksia lapsen oikeuksista.

”Suurin toiveeni on, että saisin olla perheeni ja ystävieni kanssa ja käydä taas koulussa”, kertoo 12-vuotias kotitaloustyöntekijä Sarala.

Interpedia on tuottanut tänä syksynä Nepalissa kuvatun Erilaiset päivät -lyhytfilmin, joka kertoo kahden 12-vuotiaan nepalilaislapsen arkipäivästä. Sarala työskentelee katmandulaisessa perheessä kotiapulaisena kaukana maaseudulla asuvasta perheestään. Bikash taas asuu perheensä kanssa vuoristoisella maaseudulla ja käy koulua. Video on nähtävissä YouTubessa suomeksi ja ruotsiksi:

Erilaiset päivät – lasten arkea Nepalissa
Annorlunda dagar – barns vardag i Nepal

Videon kesto on noin 10 minuuttia.

Videon rinnalle on tuotettu alakouluikäisille suunnattu toiminnallisista harjoituksista koostuva oppimateriaali, joilla voidaan työstää lapsen kehitystasolle sopivalla tavalla videosta nousevia ajatuksia. Oppimateriaalin avulla opettajat tai ohjaajat voivat koostaa työpajan, jonka aluksi katsotaan Erilaiset päivät – video (n. 10min) ja sen jälkeen materiaalivihkosta voidaan valita ryhmälle sopivat harjoitukset.

Video sekä oppimateriaali löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi ja ne ovat vapaasti käytettävissä globaalikasvatustarkoitukseen. 

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?