Luonto-Liitto

Kiertotalousnetti

Luonto-Liiton Kiertotalousnetistä löytyy kiertotalousaiheisia tehtäviä, videoita ja pelejä sekä paljon muuta materiaalia kiertotalouden opettamisen tueksi. Kiertotalousnetistä voit myös tilata kouluvierailun ja löydät ohjeet kiertotalouskilpailuun.

Kiertotalous on kokonaisvaltainen ajattelutapa, jossa kulutus perustuu omistamisen sijaan lainaamiseen, jakamiseen ja kierrättämiseen. Kiertotaloudessa tuotteiden ostaminen korvautuu suurelta osin palvelujen ostamisella ja erilaiset jakamistalouden muodot yleistyvät. Lisäksi jätteiden syntyminen on hyvin vähäistä, sillä käyttökelvottomien tuotteiden sisältämät materiaalit kierrätetään kokonaan ja ne palautuvat uudelleen käyttöön uusien tuotteiden muodossa.

Luonto-Liiton Kiertotalousnetti on yläkouluikäisille suunnattu kattava tietopaketti kiertotaloudesta. Sivuston oppillaille-osiosta löytyy orientaatio, jonka avulla on hyvä perehtyä kiertotalouden maailmaan, mikäli aihe ei ole ennestään tuttu. Orientaation lisäksi osiosta löytyy ohjeet myös kiertotalouskilpailuun, johon voivat ottaa osaa kaikki yläkoulun oppilaat.

Opettajalle-osiosta löytyy tehtäväpankki, joka sisältää paljon erilaisia kiertotalousaiheisia tehtäviä ja pelejä. Kiertotalouden teemat sopivat käsiteltäviksi useiden eri oppiaineiden yhteydessä.

Kiertotalousnetin kautta voit myös tilata Luonto-Liiton kouluvierailijan luokkaasi pitämään toiminnallisen oppitunnin kiertotaloudesta.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?

KOHDERYHMÄ