AV-arkki

Mediataide kasvattaa! – Kenen kulttuuri?

Kenen kulttuuri? oppimateriaalikokonaisuuden mediataideteokset, tehtävät ja asiantuntija-artikkelit käsittelevät kulttuurisen moninaisuuden ja kohtaamisen kysymyksiä yhdenvertaisuuden lähtökohdista.

Oppimateriaalin videoteokset suuntaavat katseen kohti ruotsinsuomalaisten lähihistoriaa, Suomen jääkiekon maailmanmestaruuden synnyttämää huumaa, sekä vieraan ja oudon muuttumista tutuksi. Kokonaisuudessa kuullaan Maori-kivenveistäjän esittämä puhdistusseremonia rasistisen tutkijan mukaan nimetylle jäätikölle ja yksittäisten ihmisten valituksista kasvavia kuoroesityksiä sekä nähdään saamelaisnaisen ja odottamattoman olennon nuotiohetki Kuolan niemimaan maisemassa, joka kantaa jälkiä kaivosteollisuudesta. 

Mediataide kasvattaa!  on opettajille ja kasvattajille suunnattu media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tarjoava verkkopalvelu. Palvelu mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten, tehtävien ja asiantuntija-artikkelien hyödyntämisen osana opetusta peruskoulussa ja toisella asteella. Palvelu on maksuton, eikä vaadi erillistä kirjautumista.

Muut julkaistut oppimateriaalit käsittelevät muun muassa sukupuolten moninaisuutta, audiovisuaalista kerrontaa, tunnekasvatusta sekä monilukutaitoa. Materiaalit löytyvät myös ruotsiksi. 

Lisätietoa Mediataide kasvattaa! -palvelusta ja uusista oppimateriaaleista saa tilaamalla uutiskirjeen. Tutustu myös palvelun käyttöehtoihin.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO