Yhteiset Lapsemme ry

Ole rohkea ja reilu – Opas rasismin käsittelyyn lasten kanssa

Miten voit käsitellä yhdenvertaisuutta ja rasismia lasten kanssa? Tämä opas on tehty kaikille lasten kanssa toimiville, jotka haluavat rakentaa välittävämpää ilmapiiriä yhteiskunnassamme.

Oppaassa tutustutaan rasismin ilmenemiseen lasten arjessa ja se antaa eväitä rasismin, identiteetin, etnisyyden ja yhdenvertaisuuden käsittelyyn lasten kanssa.

Etnisiin vähemmistöryhmiin viittaavat termit elävät ajassa, eikä tiettyjä yleisesti hyväksyttyjä suomenkielisiä termejä ole tai ne saattavat muuttua tiedon ja keskustelun lisääntyessä. Tässä oppaassa käytämme termiä ”rodullistettu” viittaamaan kaikkiin näkyviin etnisiin vähemmistöihin. On hyvä muistaa, että myös valkoiset ovat rodullistettuja, mutta valkoisuus on yhteiskunnassamme tiedostamaton normi, josta poikkeavat näyttäytyvät ”toisina”. ”Rodullistettu” juontaa termistä ”rodullistaminen”, jonka selitys löytyy tämän oppaan lopusta, yhdessä muiden keskeisten käsitteiden kanssa.

Opas antaa keinoja ja rohkeutta käsitellä rasismia ja etnisyyttä lasten kanssa, ja innostaa toimimaan antirasistisemmin omassa vaikutuspiirissä.

Tutustu oppaaseen ja lue, miten voit käsitellä yhdenvertaisuutta ja rasismia lasten kanssa.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
HINTA