Lasten ja nuorten säätiö

Sanoita parempi maailma tehtäväpaketti opettajille

Olemme koonneet Sanoita parempi maailma -hankkeen työpajoista kaksi oppituntikokonaisuutta erityisesti yläkoulussa toimiville opettajille. Ensimmäisessä oppituntikokonaisuudessa käsitellään lukutaidon merkitystä ja siihen liittyviä Agenda2030-tavoitteita luovasti ja toiminnallisesti. Toisessa oppituntikokonaisuudessa harjoitellaan riimien kirjoittamista ja kirjoitetaan omia kantaaottavia sanoituksia sanataidemenetelmiä hyödyntäen. Tehtävät toimivat oppituntikokonaisuuksina alla olevan järjestyksen mukaan. Tehtävät toimivat myös yksittäisinä tehtävinä.

Olemme koonneet Sanoita parempi maailma toiminnan työpajoista kaksi oppituntikokonaisuutta erityisesti yläkoulussa toimiville opettajille.

Ensimmäisessä oppituntikokonaisuudessa käsitellään lukutaidon merkitystä ja siihen liittyviä Agenda2030-tavoitteita luovasti ja toiminnallisesti. Toisessa oppituntikokonaisuudessa harjoitellaan riimien kirjoittamista ja kirjoitetaan omia kantaaottavia sanoituksia sanataidemenetelmiä hyödyntäen.

Tehtävät toimivat oppituntikokonaisuuksina alla olevan järjestyksen mukaan. Tehtävät toimivat myös yksittäisinä tehtävinä.

Tehtävät lisäävät nuorten ymmärrystä lukutaidon merkityksestä ja Agenda2030 -tavoitteista kantaaottavia rap-lyriikoita kirjoittamalla. Toiminta parantaa myös nuorten itseilmaisua ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Sanoita parempi maailma toimintaan osallistuneiden nuorten äänittämä ja sanoittama musiikkivideo: 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lue lisää toiminnasta: 
https://www.nuori.fi/toiminta/sanoita-parempi-maailma/

Miten ja missä?