Eetti ry

Vainua viherpesu! Opas opettajille ja kasvattajille

Vainua viherpesu! -opas tarjoaa tietoa ja ideoita mainoksissa tapahtuvan viherpesun käsittelyyn nuorten kanssa. Oppaaseen on koottu tietoa siitä, mitä viherpesulla tarkoitetaan ja miten se näkyy mainonnassa. Lisäksi oppaasta löytyy esimerkkimainoksia ja tehtävävinkkejä, joiden avulla aihetta voi käsitellä yhdessä oppilaiden kanssa.

Vastuullinen kuluttaminen kiinnostaa nuoria. Monia tuotteita markkinoidaan erilaisilla vastuullisuuteen viittaavilla väitteillä sekä kauniilla kuvilla puhtaasta luonnosta tai pilvenhattaroista. Mainosten vastuullisuusväitteiden todenperäisyyden arviointi ei ole kuitenkaan aivan helppoa.

Vainua viherpesu! -oppaan mainoskuva.

Vainua viherpesu! -opas tarjoaa tietoa ja ideoita vastuullisuusmarkkinoinnin ja viherpesun käsittelyyn oppitunneilla. Opas tarjoaa tietoa siitä, miten viher- ja vastuullisuusväittämiä hyödynnetään mainonnassa sekä siitä, mitä viherpesulla tarkoitetaan.

Lisäksi oppaasta löytyy listaus yleisimmistä viherväittämistä ja esimerkkimainoksia tutkittavaksi. Oppaaseen on myös koottu tehtävävinkkejä, joiden avulla aihetta voi käsitellä yhdessä nuorten kanssa.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
HINTA