Blogi

Emmauksen kansainväliset työleirit

Teksti: Sanna Rekola

Kesällä 2009 Emmaus-yhteisöt eri puolilla Eurooppaa kutsuvat ihmisiä kaikkialta maailmasta ottamaan muutaman viikon ajan osaa yhteisönsä elämään ja työhön.

Käytännön toiminnan kautta on mahdollista oppia ymmärtämään Emmaus-liikkeen ja siihen sitoutuneiden ihmisten ajatus- ja arvomaailmaa. Leireille voivat ilmoittautua 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa ei ole.
Työleirit järjestetään 15.6. ja 15.9. välisenä aikana. Vastaanottavia yhteisöjä on Ranskassa, Italiassa, Belgiassa, Bosniassa ja Englannissa.
Emmaus-leirit tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen, sillä leiriläiset ovat isäntäyhteisön täysvaltaisten jäsenten asemassa ottaen osaa yhteisön työhön (käytettyjen vaatteiden, tavaroiden ja huonekalujen keräily, lajittelu, korjailu, myynti jne.) ja elämään kukin kykyjensä mukaan.
Työleirin osanottajat maksavat itse matkansa. Työstä ei makseta korvausta, mutta osanottajat saavat yhteisöltä majoituksen ja ruoan.

Lisätietoja leireistä ja ilmoittautumiset Emmaus Euroopan verkkosivuilta.
Lisätietoja saat myös Emmaus Helsingin toimistosta: Emmaus Helsinki ry, Mäkelänkatu 54 A, 00510 Helsinki, p. 045-13 88 673, sähköposti: toimisto@emmaushelsinki.fi.

Uusimmat artikkelit