Blogi

Oma vapaaehtoinen Etelän kumppanijärjestöön?

Teksti: Sanna Rekola

Haluaisiko järjestönne oman vapaaehtoisen Etelän kumppanijärjestöön? Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon kautta Kepan jäsenjärjestöt voivat hakea vapaaehtoisia työskentelemään kumppanijärjestöihinsä Etelässä.

Etvo on yksi Kepan palvelumuoto jäsenjärjestöilleen. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyösuhteita suomalaisten ja Etelän järjestöjen välillä. Vapaaehtoisen toivotaan toimivan linkkinä järjestöjen välillä ja helpottavan vuorovaikutusta.
Etelän järjestön toimintaa tukevien tehtävien lisäksi vapaaehtoisen  työhön voi kuulua hankehallintoon liittyviä tehtäviä ja hankkeen seurantaa. Vapaaehtoinen voi yhdessä Etelän järjestökumppanien kanssa tuottaa materiaalia kansainvälisyyskasvatushankkeisiin tai kampanjoihin. Vapaaehtoisia valitaan kerran vuodessa syyskuussa työskentelemään 6-12 kuukaudeksi Etelän järjestöihin.
Etvon hakukierros on syyskuun alussa. Nyt viimeistään on aika aloittaa  Etvo-yhteistyön suunnittelu, jos toivoo Etvo-vapaaehtoista ensi vuodeksi.
Joitakin vapaaehtoisen kuluja voi sisällyttää hankkeen budjettiin. Vapaaehtoisen tehtävien suunnitteluun yhdessä kumppanijärjestön kanssa kannattaa varata aikaa.
Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää vapaaehtoisohjelmasta!

ETVO-koordinaattori Laura Lager, puh. 09 584 23 250, laura.lager@kepa.fi

Uusimmat artikkelit