Blogi

Luonto on ystävämme -valokuvauskilpailu

Teksti: Sanna Rekola

Luonto on ystävämme on valtakunnallinen, kaikille avoin valokuvauskilpailu. Sen järjestää Vesaisten Keskusliitto yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Kilpailuaikaa on 31.10.2010 saakka.

Kilpailun suojelijana toimii ympäristöministeri Paula Lehtomäki. Kilpailussa on kolme ikäsarjaa: alle 12-vuotiaiden sarja, alle 18-vuotiaiden sarja ja aikuisten sarja.
Luonto on täynnä loputonta runsautta niin väreissä, muodoissa, lajeissa kuin vuodenajoissakin. Tallenna mielestäsi unohtumaton hetki kamerallasi ja osallistu kilpailuun. Kerro kuvallasi, miksi luonto on ystävämme.
Kuvassasi voi olla maisema tai sen yksityiskohta, kasvi, eläin, hyönteinen tai ihminen. Kuva-aihe voi olla millainen haluat, kunhan se ilmentää ystävyyttä luonnon kanssa.
Kilpailun parhaat kuvaajat palkitaan valokuvaustarvikkeilla ja valokuvakirjoilla. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat pääsihteeri Jyrki Nurmi Vesaisten Keskusliitosta, kulttuuritoimen johtaja Liisa Heikkilä-Palo ja valokuvaaja-graafikko Marko Mäkinen Maaseudun Sivistysliitosta.
Kilpailu on osa Vesaisten vuoden 2010 teemaa: Parhaat palat. Vuosi 2010 on myös YK:n viettämä luonnon moninaisuuden teemavuosi. Vesaiset haluavat valokuvauskilpailun myötä kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisia liikkumaan luonnossa ja tekemään havaintoja.
Valokuvauskilpailun säännöt ja tarkka ohjeistus löytyvät osoitteesta www.vesaiset.fi.

Uusimmat artikkelit