Blogi

Maailmanmusiikinfestivaali Etnosoi! värittää syksyn musiikkitarjontaa

Teksti: Saara Simonen

Etnosoi! maailmanmusiikkifestivaali marssittaa marraskuussa 9.-23.11 pääkaupunkiseudun esiintymislavoille musisoivia laulaja-lauluntekijöitä eri puolilta maailmaa. 23. kertaa järjestettävä musiikkitapahtuma tuo Suomeen ennen kuulemattomia musiikkielämyksiä.
Etnosoi!n tavoitteena on innoittaa yleisöä uusiin musiikkiseikkailuihin ja tutustuttaa suomalaisia esiintyjiin, joita on nähty Suomessa tai Euroopassa harvoin, jos koskaan. Festivaalilla esiintyneiden artistien joukossa on ollut vuosien varrella maailmanmusiikin tähtiä sekä vielä tuntemattomia lupauksia. Festivaalilla on kuultu sekä perinteistä kansojen musiikkia, että fuusiota, jossa sekoittuvat eri musiikkityylit- ja perinteet.
Tänä vuonna festivaalin aloittaa eteläranskalainen kitaristi Thierry ’Titi’ Robin trioineen, jota on luonnehdittu yhdeksi maailman suurista musiikillisista visionääreistä. Lisäksi ohjelmassa kaikuvat niin afrikkalaiset, unkarilaiset kuin turkkilaisetkin rytmit ja kitaroiden ohella päästään nauttimaan monien eri instrumenttien tuottamista äänistä. Festivaalin aikana on luvassa konserttien lisänä oheisklubeja, yleisöluentoja sekä oma Etnosoi!-tapahtuma lapsille.
Etnosoi!n järjestää Maailman musiikin keskus ja festivaalin päätukijat ovat Helsingin kaupunki ja Opetusministeriö.
Lisätietoja:

Etnosoi!
Maailman musiikin keskus

Uusimmat artikkelit