Blogi

Rasisminvastaisella viikolla tapahtuu

Teksti: Sanna Rekola

Rasisminvastainen viikko (19.-25.3.2012) käynnistyy tänään. Viikon aikana eri puolilla Suomea sattuu ja tapahtuu. Ota kantaa tärkeän asian puolesta ja osallistu!

Rasisminvastaisella viikolla toimintaa voi järjestää kuka tahansa: koulut, nuorisotalot, työpaikat, kirjastot ja kahvilat. Vinkkejä rasisminvastaiseen toimintaan voi etsiä esimerkiksi globaalikasvatuksen vinkkipankista.
Myös Allianssin ylläpitämältä Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia KEKS-sivustolta löytyy monenlaisia osallistavia menetelmiä ja materiaaleja tapahtumissa ja tempauksissa hyödynnettäväksi.
Rasisminvastaisen viikon tapahtumia on koottu rasismia ja muukalaisvihaa vastaan toimivan RASMUS-verkoston verkkosivulle.
Rasismin vastainen viikko rakentuu YK:n yleiskokouksen vuonna 1966 julistaman rasismin vastaisen päivän ympärille, jota vietetään kaikissa YK:n jäsenmaissa 21.3. Rasismin vastaisen viikon aikana järjestettävät tapahtumat kutsuvat ihmisiä vastustamaan rasismia ja etnistä syrjintää eri paikkakunnilla ympäri Suomea.
Lisätietoja

RASMUS: Tapahtumia rasisminvastaisella viikolla
Keks.fi: Ideoita ja harjoitteita

 

Uusimmat artikkelit