Blogi

Ruutuja yli rajojen – Sarjakuvia Nepalista ja Suomesta

Teksti: Sanna Rekola

Taksvärkki ry on julkaissut kirjan nepalilaisten ja suomalaisten nuorten tekemistä ympäristö- ja ihmisoikeusaiheisista seinäsarjakuvista. Kirjan 30 sarjakuvaa kertovat, miten nuoret kokevat lähiympäristönsä epäkohdat ja ihmisoikeuksiensa rikkomisen.

Sarjakuvakirja soveltuu oppitunneille virikkeeksi ympäristö- ja ihmisoikeuskeskusteluille sekä vauhdittamaan omien seinäsarjakuvien tekemistä. Kirjaa voi tilata ilmaiseksi Taksvärkki ry:stä osoitteesta tilaus@taksvarkki.fi.
Kirjan sarjakuvat ovat nähtävissä myös Sarjakuvakeskuksen näyttelyssä (Kolmas linja 17, Helsinki) 31.3.2009 – 25.4.2009. Avoinna ti-pe klo 11-19, la 11-16. Näyttelyn avajaiset ovat ti 31.3. klo 17. Tervetuloa avajaisiin!
Suomalaiset seinäsarjakuvat ovat syntyneet Helsingin kuvataidelukion Ihmisoikeudet, ympäristö ja sarjakuva -kurssilla. Nepalilaiset sarjakuvat ovat peräisin 12-18 -vuotiailta nuorilta, jotka osallistuvat Taksvärkki ry:n Nepalissa tukemaan ympäristöaiheiseen kehitysyhteistyöhankkeeseen. Hanketta rahoitetaan lukuvuoden 2004-2005 Taksvärkki-keräyksen tuotolla sekä ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroilla.

Uusimmat artikkelit