Blogi

Sanoista tekoihin: Vantaa panostaa koulujen globaalikasvatukseen

Globaalikasvatus, sen aihepiirit ja tavoitteet ovat vahvasti mukana uusien perusopetussuunnitelmien perusteissa. Lisäksi opetussuunnitelman perusteet painottavat yhteistyötä järjestöjen kanssa. Kuinka kunnan sivistystoimi voi edistää näitä käytännössä? Esimerkkiä voi ottaa Vantaalta.

Teksti: Hannu Niemelä

Vantaan sivistystoimi on valinnut ekososiaalisen sivistyksen yhdeksi kasvatuksen strategiseksi painopistealueeksi. Strategia ei ole jäänyt vain korulauseeksi, sillä Vantaan sivistystoimi kokosi 7.10. koko perusopetuksen opetushenkilöstön lauantaikoulutuspäivään messukeskukseen. Yhteensä noin. 1600 opettajaa oli mukana oppimassa ja kehittämässä osaamistaan ekososiaalisen sivistyksen edistämiseksi.  

Innostavien keynote-puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa oli tarjolla vaihtoehtoisia työpajoja. Koulu maailmaa muuttamaan -hanke toteutti tapahtumassa kuusi eriteemaista työpajaa samanaikaisesti, kukin neljänä toisintona. Järjestöjen asiantuntijoiden vetämiin työpajoihin osallistui suurin osa päivän osallistujista. Tapahtuman ohjelma ja aineistot löytyvät tapahtuman nettisivuilta. 

Vantaan sivistystoimelta saatu palaute summaa tapahtuman onnistumista ”Olen työurani aikana järjestänyt lukuisia tilaisuuksia, mutta tämä on selkeästi yksi onnistuneimmista. Harvoin saamme näin paljon positiivista palautetta! Iso Kiitos kuuluu teille!! Toivottavasti kiitokseni välittyy kaikille työpajan vetäjille!” 

Kiitos järjestöjen puolesta Vantaalle upeasta yhteistyöstä sekä rohkeudesta ja määrätietoisesta otteesta ryhtyä sanoista tekoihin! Teot ovat lopulta niitä, jotka maailmaa muuttavat.

Uusimmat artikkelit