Blogi

Suomelle etsitään nuorisodelegaattia YK:n yleiskokoukseen

Teksti: Sanna Rekola

Allianssi ja YK-liitto hakevat aktiivista nuorisotoimijaa edustamaan Suomen nuoria YK:n yleiskokoukseen osana Suomen valtuuskuntaa sekä toimimaan linkkinä Suomen nuorison ja YK:n välillä.

Delegaatin kausi alkaa tammikuussa 2010 ja kestää huhtikuuhun 2011. Tehtävä huipentuu YK:n yleiskokoukseen osallistumiseen syys-lokakuussa 2010 ja sen jälkeiseen tiedotustoimintaan kotimaassa.
Nuorisodelegaatin tulee sitoutua kotimaassa tehtävään tiedotus- ja koulutustoimintaan koko delegaattikauden ajan. Hänen tulee myös osallistua yleiskokouksen istuntoon New Yorkissa syksyllä 2010, jolloin käsitellään nuorisokysymyksiä.
Delegaatin tulee mahdollisesti osallistua myös alkuvuoden aikana järjestettäviin koulutuksiin ja valmistelukokouksiin Suomessa sekä yhteistyötapaamisiin Euroopassa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu mahdollisesti resurssien salliessa muihin valmisteleviin kokouksiin osallistuminen helmikuussa 2011 New Yorkissa.
Hakijan tulisi olla nuori, nuoriso- ja kansalaisjärjestökenttää tunteva, kielitaitoinen (ainakin suomi, ruotsi ja englanti, muut kielet plussaa), YK- asioista kiinnostunut ja niitä jo jonkin verran tunteva, tehtävään sitoutunut, esiintymistaitoinen ja sosiaalinen sekä kykenevä kirjoittamaan raportteja ja artikkeleita aiheesta.
Ohjeet ja hakemuskaavake löytyvät osoitteesta http://www.valtikka.fi/uutiset/sinustako-seuraava-yk-nuorisodelegaatti-1 tai www.valtikka.fi
HUOM: Hakemukseen tulee liittää seuraavat dokumentit:

hakukaavake täytettynä
vapaamuotoinen (pakollinen) motivaatiokirje
CV
nimittävän tahon suosituskirje, jossa kerrotaan kyseisen tahon kiinnostus YK-nuorisotoimintaan ja motiivi ehdottaa YK-nuorisodelegaattia. Ehdottavan tahon tulee olla nuorisojärjestö, nuorten parissa toimiva organisaatio tai yhteisö

Täydellinen hakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kv@alli.fi. Hakemukseen otsikoksi ”YK-Nuorisodelegaatti 2010”.
Hakemuksen tulee olla perillä Allianssissa viimeistään maanantaina 30.11.2009 klo 16.
Lisätietoja:

Allianssin kv-sihteeri Anna Ranki, kv@alli.fi, puh: 020 7552614 tai 040 900 4881
Suomen YK-nuorisodelegaatti 2009 Matti Niemi, matti.niemi@gmail.com, puh: 045 6791717
http://www.valtikka.fi/nuorisodelegaatti
 

Uusimmat artikkelit