Blogi

Taitoa tiedotukseen Pakolaisavun toimittajakoulusta

Teksti: Sanna Rekola

Miten tarttua arkaan aiheeseen, sortumatta sensaatiohakuiseen journalismiin? Miten välttää vastakkainasettelujen voimistuminen mediassa?

Pakolaisapu järjestää toimittajakoulun pakolais- ja siirtolaisuuskysymyksistä kiinnostuneille, eri tiedotusvälineissä työskenteleville toimittajille sekä tiedotusalan opiskelijoille. Maahanmuuttajataustaisia toimittajia rohkaistaan hakemaan koulutukseen.
Koulutuksessa käydään läpi pakolaisasioiden perusteita, nykypäivää ja tulevaisuutta sekä ohjataan kriittiseen ja analyyttiseen tiedon etsintään ja käsittelyyn. Tavoitteena on tarkentaa ja syventää Suomessa käytävää pakolaiskeskustelua ja -kirjoittelua.
Koulutus jakautuu kolmeen jaksoon ja siihen sisältyy vierailu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa. Osallistujat sitoutuvat kolmen aikaisemmin julkaisemattoman jutun tekemiseen koulutuksen aikana. Jutuista yksi tulee Suomen Pakolaisavun tiedotuksen jatkokäyttöön. Koulutukset järjestetään pääosin Helsingissä ja osallistujat vastaavat itse matkakustannuksistaan sekä koulutuspäivien ruokailuista.
Toimittajakouluun valitaan hakemusten perusteella 15 henkilöä.
Koulutusten ajankohdat:

21.10. – 22.10.
28.10. – 29.10.
4.11. – 5.11. ja 11.11.

Vapaamuotoiset hakemukset 30.8.2010 mennessä ja lisätietoja toimittajakoulun sisällöstä: Katri Aalto p. 045 133 3803 s-posti: katri.aalto(at)pakolaisapu.fi.

Uusimmat artikkelit