Blogi

Vastauksia askarruttaviin VKK-kysymyksiin ministeriöstä ja Kepasta

Teksti: Sanna Rekola

Viestintä- ja kehityskasvatustuen haku on parhaillaan auki. Hankkeen suunnittelussa voi tulla eteen askarruttavia asioita, joita ei kannata jäädä arpomaan yksin. Apua voi kysyä niin Kepan hankeneuvonnasta kuin ministeriön kansalaisjärjestöyksiköstä.

Ministeriön vastuuvirkamiehenä vastikään aloittanut Leila Riitaoja vieraili keskiviikkona Kepan järjestämässä neuvontatilaisuudessa ja rohkaisi järjestöjä olemaan yhteydessä ministeriöön mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Vaikka Riitaoja aloitti tehtävässä vasta viime maanantaina, hän vakuutti vastausten löytyvän kinkkisimpiinkin kysymyksiin.
Moniin kysymyksiin saa vastauksen myös Kepasta. Kepa tarjoaa neuvontaa viestintä- ja kehityskasvatusasioissa ja kommentoi järjestöjen hakemuksia.Vastauksia kysymyksiin ja kommentteja hakemuksiin saa sähköpostitse osoitteesta vkkneuvonta@kepa.fi. Mahdollista on myös saada neuvontaa kasvotusten tai puhelimitse.
Kepan neuvontatilaisuudessa käytiin läpi tuen yleisiä ehtoja ja tavallisimpia kompastuskiviä. Keskustelua herättivät myös lomakkeissa olevat uudet kohdat: mitä pitää kirjoittaa mihinkin?
”Ei ole vakavaa, jos vahingossa toistaa samoja asioita lomakkeen eri kohdissa, pääasia on, että kaikki hankkeen kannalta olennainen tulee hakemuksessa esille,” rauhoitteli Kepassa hakemuksia kommentoiva Veera Pensala Kehitysmaatoimisto Zulusta.
Tukea on tiettävästi tarjolla saman verran kuin viime vuonna, lähes 2 miljoonaa euroa.
”Läpimenoprosentti on 50, joten voidaan kyllä sanoa, että kaikki hyvät hakemukset menevät läpi”, Pensala rohkaisi.
Yhteystiedot:

Kepa: vkkneuvonta@kepa.fi
Ulkoministeriö: Leila Riitaoja, leila.riitaoja@formin.fi / 09 – 1605 6188

Lue myös:

Globaalikasvatus.fi -blogi (18.6.2010): Uudet lomakkeet ja vastuuvirkamies viestintä- ja kehityskasvatustuelle
Globaalikasvatus.fi -blogi (28.7.2010): Kepalta tukea viestintä- ja kehityskasvatushankkeiden suunnitteluun

 

Uusimmat artikkelit