Blogi

Turvallinen maailma? Koululaisten valokuvia Suomesta ja Perusta

Teksti: Sanna Rekola

Mitkä paikat pelottavat 12-vuotiaita perulaisia ja suomalaisia? Entä missä he kokevat olevansa turvassa? Suomen Tinku ry haastoi joukon kaksitoistavuotiaita perulaisia ja suomalaisia mukaan valokuvaushankkeeseen. Koululaisia pyydettiin ottamaan kuvia paikoista ja asioista, jotka he kokevat turvallisiksi tai turvattomiksi.

Mukaan lähti yhteensä kahdeksan luokkaa: neljä Suomesta ja neljä Perusta. Perun koulut sijaitsevat pääkaupungissa Limassa San Juan de Mirafloresin kaupunginosassa, Aviaciónin kylässä Amazonin sademetsäalueella, Santa Elenan vuoristokylässä Etelä-Perussa ja La Shicuanan kylässä Pohjois-Perun vuoristossa. Suomesta oli mukana Vesalan ala-aste Itä-Helsingistä, Kivenpuiston erityiskoulu Nurmijärveltä, Syväkankaan koulu Kemistä ja Rauman Freinetkoulu.
Valokuvista koottiin näyttely, joka on ollut esillä sekä Suomessa että Perussa. Näyttely on nähtävillä Helinä Rautavaaran museossa Espoossa (Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola) 31.5.2009 saakka. Sen tarkoitus on osoittaa, miten erilaisissa ympäristöissä kasvaneet nuoret kokevat pelon ja turvallisuuden. Hankkeella haluttiin myös saada oppilaat pohtimaan omia ajatuksiaan, tunteitaan ja asenteitaan.
Suomen Tinku ry. on suomalainen kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä Andien alueen kulttuurien tuntemusta. Toiminta keskittyy kotimaassa tehtävään tiedotukseen ja kansainvälisyyskasvatukseen. Tinku toimii yhteistyössä Andien maiden kansalaisjärjestöjen kanssa.
Hanke on toteutettu ulkoministeriön tiedotustuella.
Lisätietoja:

Suomen Tinku ry
Helinä Rautavaaran museo

Uusimmat artikkelit