Blogi

Valtakunnallisille nuorisojärjestöille 11,5 miljoonaa

Asunto- ja kulttuuriministeri Piia Viitanen myönsi valtakunnallisesti toimiville nuorisojärjestöille lähes 11,5 miljoonaa euroa vuoden 2015 toimintaan. Avustuksia sai kaikkiaan 69 järjestöä, joista monet toimivat globaalikasvatuksen ja kestävän kehityksen teemojen parissa.

Teksti: Sanna Rekola

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset valtakunnallisille nuorisojärjestöille on jaettu. Myönnetty summa oli tänä vuonna hieman viime vuotta suurempi. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Arviointiperusteena avustusten myönnössä käytettiin tulosperusteita, joita ovat toiminnan laajuus, laatu, taloudellisuus, avustuksen tarve sekä toiminnan ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys. Tänä vuonna painottuivat erityisesti nuorten osallisuus ja toiminnan nuorisolähtöisyys. Myös aktiviista kansalaisuutta korostettiin.

Suurin saaja on Suomen partiolaiset (1 276 400 euroa) ja pienin Suomen Aistivammaiskoulujen Oppilasliitto (3 000 euroa). Uusi avustuskelpoisuuden saanut järjestö on Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry (64 800 euroa).

Lisätietoja:

Minedu.fi (13.3.2015): Ministeri Viitanen myönsi nuorisojärjestöille avustuksina lähes 11,5 miljoonaa

Uusimmat artikkelit